$type=grid$count=4$m=0$cate=1$sn=0$rm=0$show=home

$type=carousel$cols=3$show=home=$cate=0

KAOS

Tel örgüler arkasından   Ä°nsanların çoÄŸu hastalanmaktan korkar. Oysa hastalanmazsan iyileÅŸemezsin ki... Anneme ne zaman hastayım desem, &quo...

Tel örgüler
Tel örgüler arkasından 

 Ä°nsanların çoÄŸu hastalanmaktan korkar. Oysa hastalanmazsan iyileÅŸemezsin ki... Anneme ne zaman hastayım desem, "Ä°yi iÅŸte vücudun mikroplarını dışarıya atıyor." der. Ä°yileÅŸtiÄŸinde öncekinden çok daha saÄŸlıklı olacaksın.

Bedenin hastalanması gibi insanın ruhu da hastalanır bazen. Aslında ruhun sancılarına hastalıktan ziyade başka bir ad takmak lazım. Kaos mesela. Ne düşündüğünü, neyi istediğini, nereden gelip nereye gittiğini bilememe hali. Doğruyu arar hale gelmek fakat doğrudan da çok uzaklaşmış olma hali. En büyük belirtisi de gözlerin kör olması olabilir. İnsan o anlarda gördüğünden ne anlaması gerektiğini bilemez. Ve der durur: " Hiçbir şey iyi gitmiyor lütfen artık iyi şeyler olsun." Oysa kaos ferahlıktır. Enerji birikiminin sonunda bahar vardır.

Böyle anlarda biraz kabuğuna çekilmeli insan. Biraz beklemeli, durmalı.. Hiç kimsenin gözünün değmediği kaldırımlarda uzun uzun yürüyüşler yapmalı.. Yürüyüşlerinde muhabbet kurmalı kendisiyle.. Duymamalı ve görmemeli insanların ağzından çıkanı, neymiş.. Kendine yemekler yapmalı.. O malum kitabın tam ortasında mucize dolu satırları saklayan o beş sayfada kaybolmalı.. Gerekirse arasınlar, gerekirse sorsunlar gerekirse kayıp desinler.. İnsan biraz kendine kalmalı..

DeÄŸilse hayat bir netlik arayışı deÄŸil mi? Evet ya da hayır, var mısın yok musun? Gitsin ya da gelsin. Sıcak ya da soÄŸuk.. Derken duyulan cevaplara iliÅŸkin alınan tedbirler. Tedbirlere uygun ÅŸekilde giydirilen bedenler.. Bu sorulan sorular ve alınmak istenen cevaplar hep ÅŸu doyumsuz nefsimize bir armaÄŸan deÄŸil mi? Åžu insan dediÄŸimiz varlık yine bir baÅŸka insanı netlik arayışında kurban etmez mi? Hırpalaya hırpalaya tüketmez mi? 

Yaz sıcağında ÅŸiddetli yaÄŸmurlara bir daha bakmak lazım. Orada bir anlam var. Kış güneÅŸlerine, lapa lapa kar yaÄŸarken odalarda yaÅŸanan yaz günlerine baÅŸka bakılmalı.. Elvedaya son demken yüzlerde açan güllere hayran kalmalı.. GidiÅŸ biletinin ardından kesilen dönüş biletlerini farketmeli.. Siyahtan baÅŸkasını sevmeyen o adam bir gün gelir renklere bürünür.. AÄŸlayan bir annenin gülen çocuÄŸuna baÅŸka bakılmalı.. Yol kenarında saÄŸda solda, öylece bir yolu araç etmiÅŸken kendine hızını kes; bir insan tasarrufu olmadan kendi başına güzelleÅŸen o çiçeklere iyi bak. Ne adını ne cinsini bildiÄŸin o kuÅŸun ÅŸu an gökyüzünden geçiÅŸi seni de mutlu etmedi mi? Ansızın gelen o mesaj bir de beklenilmezken seni heyecanlandırmadı mı? KaybolduÄŸunu düşündüğün anda esip de gelen alıp da götüren seni evine, o rüzgar ait olduÄŸun kokuyu avuçlarının ayasından geçirip damarlarına akıtmadı mı? 

Hayatta hiçbir şey kesin değildir ki.. Belli değildir ki.. Netlik cahilin arayışından tezahür etmiş bir kavramdan ötesi değil ki..

Zaman ne hareket eder ne de durur. Zaman deÄŸiÅŸir.(Paulo Coelho/Elif)

Her ÅŸey ne biter ne de aynı ÅŸekilde kalır. Sadece dönüşür. 

Belirsizlik ağır basar. BelirsizliÄŸin altında yatan umuttur. 

Hayat belki kelimesinde sallanıp durur. 

Hayatta netlik yoktur akış vardır. Hayatta her ÅŸey akış halindedir. Ve her ÅŸey birbiriyle alakalı, birbirinin içindedir. 

Olmayanları düşündükçe kendini yedin bitirdin. Tüm bunlar olurken aynı zamanda geliştin. İçindeki kaos geliştirdi seni. Cesaretlendin. Olmayanlara son bir kez haykırdın istediğini. Geçmişe dönmek için değil geçmiş içinde bitsin diye Bir kavganın içinde kendini buldun. O kavgadan kendin kalarak çıkmayı başardığında ise sadece sen kaldın. Biricik oldun. Sonrasında kendinle barıştın.

Bir bakmışsın ki zaman gelişmiş sen koca bir gülüşün tam ortasındasın.




imza: alacamarti.

Yorum Yap

Ad

Anı,3,Deneme,18,FİLM İNCELEME,1,İnceleme,5,Manzum,2,Mektup,5,öykü,2,Seyehat,2,Şiir,25,
ltr
item
ALACA MARTI: KAOS
KAOS
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEieG2fTeF65Hi_zqiDkzsLQSY8nhCZ5dlzfXlEccZlUYKXldgiCM_-r8u3wnTl-S-dp1H0AJppva65oTjH7B7Z8VYe2z_g3eAbRUku5nC4qCopSwkYkrEKNdTQhgcODWxy1YC7rAi0ZbGu_knQlp8HcL92lmBu-oRpA0eBY0eW7CD5HsA9TUFj6X3xe/w240-h320/IMG20220702205231.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEieG2fTeF65Hi_zqiDkzsLQSY8nhCZ5dlzfXlEccZlUYKXldgiCM_-r8u3wnTl-S-dp1H0AJppva65oTjH7B7Z8VYe2z_g3eAbRUku5nC4qCopSwkYkrEKNdTQhgcODWxy1YC7rAi0ZbGu_knQlp8HcL92lmBu-oRpA0eBY0eW7CD5HsA9TUFj6X3xe/s72-w240-c-h320/IMG20220702205231.jpg
ALACA MARTI
https://alacamarti.blogspot.com/2022/11/kaos.html
https://alacamarti.blogspot.com/
https://alacamarti.blogspot.com/
https://alacamarti.blogspot.com/2022/11/kaos.html
true
1348049440295073018
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts Tümünü Göster Oku Reply Cancel reply Delete Ana Sayfa PAGES İçerik Sayısı Tümünü Göster Sevebileceğiniz Yazılarım Etiket ARCHIVE Ara ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Mayıs Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content